Μανιτάρια ξερά με κρεμμύδια

Υλικά
100 γρ. ξερά μανιτάρια
1 κιλό κρεμμύδια
μιση κούπα λάδι
1 κουτ. σούπας κοφτή κόκκινο πιπέρι γλυκό
μια πρέζα ρίγανη
αλάτι
μισή κούπα κόκκινο κρασί
δυόσμος (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, αν είναι βασιλικά ή καλογράκια, και αν είναι αυτάκια για περίπου 20 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε για ένα τέταρτο της ώρας.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Τα πλένουμε για να μην καίνε πολύ και τα στραγγίζουμε καλά.
Σε σκεύος αχνίζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι αρκετά, σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το πιπέρι, αλάτι και ρίγανη και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε και μιάμιση κούπα ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μείνουν με πολύ λίγο ζουμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: