Ντομάτες τουρσί

Υλικά

Άγουρες ντομάτες
200 γρ. αλάτι χοντρό
3 κουταλιές του γλυκού ξινό

Εκτέλεση

Σε χλιαρό νερό τόσο όσο να σκεπάζει τις ντομάτες, λιώνουμε το αλάτι και το ξινό, αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε τις ντομάτες σε βάζα. Τις σκεπάζουμε με το νερό, μόλις αυτό κρυώσει. Προσθέτουμε στο βάζο λίγο σέλινο και 2-3 σκελίδες σκόρδο για άρωμα. Ανα διαστήματα γυρίζουμε τα βάζα για να πάει παντού το αλάτι. Θα είναι έτοιμα σε 15 έως 20 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: