Πρασοζούμι

Υλικά

1 πράσο
1 κρεμύδι μέτριο
1/2 κούπα αλεύρι
1 κούπα νερό
αλάτι
1/2 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το πράσο και το κρεμύδι. Τα καβουρδίζουμε αρκετά με το λίπος. Σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε το αλεύρι λιωμένο σε νερό. Ανακατεύουμε συνεχώς, αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη, και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός σαν μπεσαμέλ.

Σημείωση 1

Στη θέση του λεμονιού παλαιότερα βάζανε 1/2 ποτηράκια ξινάδα.

Σημείωση 2

Στη θέση του βουτύρου συνηθιζόταν το λίπος γουρουνιού (λίγδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: