Ρύζι με δαμάσκηνα

Yλικά

1 κρεμυδάκι
1 κούπα ρύζι
3 κούπες νερό
6 ξερά δαμάσκηνα
αλάτι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμυδάκι με λίγο λάδι. Σβήνουμε με το νερό και βράζουμε τα ξερά δαμάσκηνα μέχρι να φουσκώσουν περίπου για 15 λεπτά. Τότε προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι και αφήνουμε να απορροφηθεί όλο το νερό σε σιγανή φωτιά. Σερβίρεται ζεστό.

Σημείωση

Τα δαμάσκηνα που χρησιμοποιούνται ήταν ξερά απο τις δαμασκηνιές της περιοχής μας. Η γεύση τους ήταν γλυκόξινη και γι'αυτό το φαγητό γινόταν υπέροχο.
Σήμερα μπορούμε να προμηθευτούμε δαμάσκηνα απο την αγορά τα οποία συνήθως είναι γλυκά. Μπορούμε λοιπόν να προσθέσουμε λίγο λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: