Κρεμμύδια ξηρά σαλάτα

Υλικά

5 μέτρια κρεμμύδια ξερά
3/4 κούπας ελαιόλαδο
1/3 κούπας λεμόνι
1 πρέζα ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψήνουμε τα κρεμμύδια με τη φλούδα τους σε μέτριο φούρνο για μια ώρα περίπου. Αφού ψηθούν και μισοκρυώσουν τα τεμαχίζουμε σε πιατέλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι, λεμόνι και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Η σαλάτα τρώγεται και κρύα.

Σημείωση

Η σαλάτα αυτή συνηθιζόταν στα μέρη μας κυρίως το χειμώνα. Τα κρεμμύδια ψήνονταν στη ξυλόσομπα ή ακόμη πιο συχνά στη χόβολη σκεπασμένα με στάχτη στις άκρες του τζακιού. Στη θέση του λεμονιού έμπαινε συνήθως ξινάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: