Πέτουρα με κότα

Υλικά

μια μεγάλη κότα χωριάτικη
4 λίτρα ζωμό της κότας
500 γρ. πέτουρα
4-5 ώριμες ντομάτες λιωμένες
2 κρεμμύδια
5-6 κουτ. σούπας βούτυρο ή λάδι
αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε την χωριάτικη κότα για αρκετές ώρες, πολύ καλά. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι τριμμένο σε κατσαρόλα με το βούτυρο ή το λάδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το αλάτι. Βράζουμε για πέντε λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό της κότας (εάν δεν συμπληρώνει τα 4 λίτρα προσθέτουμε νερό).
Αφού αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα πέτουρα και την κότα τεμαχισμένη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: