Γριβάδι σκέτο (πλακί) στο φούρνο

Υλικά

1-2 κιλά γριβάδι
2-3 ντομάτες λιωμένες ή 1-2 κουτ. πάστα
Αλάτι, πιπέρι
Μισή κούπα λάδι
3 σκελίδες σκόρδο, 2 κρεμμύδια
Δυόσμος τριμένος
2-3 πατατούλες ή μια κουταλιά αλεύρι

Εκτέλεση

Αλατίζουμε το γριβάδι 2-3 ώρες πριν το μαγειρέψουμε. Το τοποθετούμε σε ταψί και προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια, σε φέτες ή ολόκληρες τις σκελίδες του σκόρδου, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και τις ντομάτες περασμένες απο τον τρίφτη ή την πάστα λιωμένη σε νερό, τόσο ώστε να έρθει μέχρι τα μισά του ψαριού. Τοποθετούμε και τις πατατούλες αλατισμένες και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: