Κουρκούτι με μπάτζιο


Υλικά

250 γραμ.μπάτζιο
1 κούπα αλεύρι
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
3 ποτήρια νερό
1/2 λεμόνι λάδι για τηγάνι

Εκτέλεση

Κόβουμε το μπάτζιο σε τεμ.πάχους 1,5 εκατοστού,αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Μόλις πάρει ρόδινο χρώμα το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, αδειάζουμε απο το τηγάνι το λάδι και αφήνουμε λίγο μόνο.
Στο μεταξύ έχουμε λιώσει σε μπώλ 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι σε ενα ποτήρι νερό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο λιωμένο και ολο το μίγμα το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα για να μην σβωλιάσει μέχρι να γίνει πηχτός χυλός.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νεράκι και το χυμό μισού λεμονιού. Σε άλλο σκεύος βάζουμε να κάψει μια κουταλιά βούτυρο και προσθέτουμε λίγο κόκκινο πιπέρι. Κατεβάζουμε αμέσως και γαρνίρουμε μ' αυτήν τη σως το κουρκούτι μας.

Σημείωση

Αν ο μπάτζιος μείνει στο κουρκούτι δεν βάζουμε άλλο αλάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: