Πρασοτηγανιά

Υλικά

1 κιλό χοιρινό (τηγανιά)
1 κιλό πράσα
κόκκινο πιπέρι
αλάτι
λάδι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε και τα κόβουμε μικρά κομμάτια. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει. Αφού αλατίσουμε το κρέας, το τηγανίζουμε. Κρατάμε την τηγανιά χωριστά και αφαιρούμε το πολύ λάδι από το τηγάνι.
Στο λίγο λάδι που θα μείνει, καβουρδίζουμε τα πράσα. Ρίχνουμε στο τηγάνι λίγα-λίγα τα πράσα ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Ταυτόχρονα πασπαλίζουμε το φαγητό με κόκκινο πιπέρι.
Αφού καβουρδιστούν όλα τα πράσα προσθέτουμε το κρέας και λίγο νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά και να μείνει μόνο με το λάδι του.
Σημείωση 1
Αυτό το φαγητό γινόταν με χοιρινό παστό βγαλμένο από την κάδη. Επειδή σήμερα αυτό δεν είναι δυνατό, μπορούμε να αλατίσουμε το κρέας από την προηγούμενη μέρα και να το διατηρήσουμε στο ψυγείο. Μ' αυτόν τον τρόπο γίνεται πολύ πιο νόστιμο
Σημείωση 2
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο γίνεται και η κρεμμυδοτηγανιά με κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε φέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: