Λαγγίτες

Υλικά
60 γρ. μαγιά
1 κιλό ζεστό νερό
αλεύρι (όσο πάρει)
1 ½ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι τσίπουρο
λάδι για τηγάνι
ζάχαρη

Εκτέλεση
Σε μπώλ λιώνουμε καλά με το χέρι σε λίγο ζεστό νερό τη μαγιά. Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά σιγά προσθέτουμε ζεστό νερό και αλεύρι εναλλάξ, με ξύλινη κουτάλα για να μη σβωλιάσει. Αφού το ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε το τσίπουρο και κάνουμε ένα ελαφρύ χυλό (να πέφτει από το κουτάλι). Το αφήνουμε σκεπασμένο με πετσέτες σε ζεστό μέρος για μια εως μιάμιση ώρα. Σε καυτό λάδι ρίχνουμε μ'ένα φλυτζανάκι του καφέ το χυλό, και όταν ροδίσουν καλά τις γυρίζουμε και τέλος τις σερβίρουμε πασπαλισμένες με ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: